Samen werken aan een duurzame werkomgeving

Groen moet je gewoon doen!

Wij zijn ervan overtuigd dat producenten in ons marktsegment een unieke kans hebben om het milieu te beschermen voor toekomstige generaties, door middel van duurzame innovaties en het leveren van milieuvriendelijk producten en services.

Door te informeren over en het stimuleren van onze leveranciers, medewerkers en onze klanten, om het gebruik van producten en verpakkingen zoveel mogelijk te verminderen, hergebruiken en te recyclen, geloven we dat we een positieve impact op de planeet, uw bedrijf en het milieu hebben.

Om een groenere en meer duurzame bedrijfsvoering te realiseren, beoordelen wij voortdurend wat wij doen en hoe wij dit doen. In de afgelopen jaren hebben wij een aantal milieubesparende oplossingen ontwikkeld en geïmplementeerd om onze uitstoot te verminderen en ons afval te scheiden, de bijdrage aan recyclen te maximaliseren en ons afval sterk te verminderen.

Onze account managers informeren u graag over de mogelijkheden.
Neem vandaag nog contact op om onze milieuvriendelijke oplossingen te ervaren.

Eco benefits | oxeurope.nl
 • Check-mark | oxeurope.nlMilieuvriendelijke leveringen

  Door onze pakketten tot hun maximale capaciteit te vullen en optimaal voorraadbeheer, verzenden we meer dan 99,1% van de bestellingen compleet. Tevens wordt er gebruik gemaakt van nauwkeurige route-optimalisatie programma's om het brandstofverbruik en emissies te minimaliseren.
 • Check-mark | oxeurope.nlGerecycleerd en digitaal marketingmateriaal

  Al onze marketing materialen worden gemaakt in de E.U., met behulp van gerecycled of FSC-gecertificeerde materialen uit duurzame bronnen of als digitale versies ter beschikking gesteld.
 • Check-mark | oxeurope.nlHergebruik van verpakkingen

  We recyclen 100% van alle inkomend afval, en onze dozen zijn gemaakt van minimaal 86% gerecycled materiaal.
 • Check-mark | oxeurope.nlDiverse E-procurement oplossingen

  Door het aanbieden van online bestellen en naadloze ERP-integratie willen we een enorme bijdrage leveren aan een "paperless office".

... OfficeXpress heeft ons niet alleen geld bespaard, ze hebben ons geholpen onze hele operatie te versnellen met het scala aan diensten dat ze aanbieden.

Eco certificaten

Koop producten met een van onderstaande milieucertificaten. Dan ben je verzekerd van een duurzame keuze.

Blauwe Engel

Der Blaue Engel is het eerste en het oudste milieulabel in de wereld en werd in Duitsland uitgevonden. Het staat garant voor strenge vereisten op gebied van bescherming van het milieu, gezondheid en ook veiligheid op het werk. In de papiersector kan het aan gerecycleerd papier toegekend worden. De producten moeten voor 100% vervaardigd worden uit oud papier en volledig vrij zijn van chemische producten, kleurstoffen en blekingsmiddelen die het milieu schade berokkenen. Het gebruik van primaire grondstoffen en energie moet beperkt blijven en het productieafval moet op milieuvriendelijke manier verwijderd worden.

PEFC

Programme for Endorsement of Forest Certifi cation schemes, het Europees programma van gecertifi ceerde bossen. De principes van duurzaam bosbeheer zijn gelijkaardig met FSC, maar dit programma is Europees en ondersteunt ook kleinere exploitaties. Maar PEFC erkent tevens andere boscertifi caties die geloofwaardig en transparant zijn. Daarom is PEFC vandaag het meest verspreide label voor hout en papier.

FSC

Forest Stewardship Council, (Raad voor verantwoord bosbeheer), is een internationale organisatie die verantwoord, duurzaam bosbeheer stimuleert. Het hout moet op sociale en milieubewuste manier geproduceerd worden. Het label is onderworpen aan strenge controles en betreft de volledige productieketen. Producten kunnen 100% of deels FSC gecertificeerd zijn.

NF Environment

NF Environment is het officiële Frans ecologisch certificaat. Het wordt uitgereikt aan producten die een beperkte impact hebben op het milieu en een gelijkwaardige prestatie en resultaat bieden. Het gebruik van producten met een NF Environment-label draagt bij tot het ecologisch verantwoord consumentengedrag. Om het NF Environment-label te verkrijgen moet het product voldoen aan ecologische en prestatiegerichte criteria.

Paper by Nature

Paper by Nature werd opgericht door verschillende belangrijke Europese industriële actoren en heeft als doel aan de groeiende behoefte van de consument te voldoen voor wat betreft de verwerking van papierproducten. De vereniging ontwikkelde het Paper by Nature-Ecolabel dat een wereldwijde referentie wil bieden voor de Europese gebruikers van verwerkte papierproducten. De Paper by Nature Vereniging promoot zowel milieuvriendelijke praktijken in de papier verwerkende industrie als het verantwoord gebruik van papier door de consument.

Kringloop

Dit logo wordt gebruikt voor papier- en kartonsoorten die van gerecycleerd papier zijn gemaakt. Dit is minder milieubelastend dan de productie van nieuw papier uit hout.

ECO TIPS

Een positieve bijdrage leveren aan het milieu!
Onze duurzame tips bieden oplossingen om klein te beginnen en groots te eindigen. Check welke tips jij al gebruikt om je werkplek te "vergroenen". Verkleiner de impact op het milieu nog meer, door enkele nieuwe toe te voegen aan je dagelijks werkroutine.

Eco Tips | oxeurope.nl

REDUSE, REUSE & RECYCLE

 • Bespaar papier door dubbelzijdig te kopiëren en te printen.
 • Kies bij voorkeur voor navulbare pennen en correctieproducten op waterbasis.
 • Gebruik gummen van natuurrubber! Deze zijn nauwelijks milieubelastend bij de productie en biologisch afbreekbaar.
 • Kies zoveel mogelijk voor hernieuwbare energie. Gebruik rekenmachines op zonne-energie.
 • Mappen vervaardigd uit PP zijn recyclebaar.
 • Geef voorkeur aan producten van gerecycleerd papier of karton, zoals enveloppen en mappen. Ze vullen dezelfde noden in zonder bomen te vellen.
 • Vervang verouderde of kapotte bedrijfsartikelen door energiezuinig materiaal. Zorg ervoor dat het nieuwe materiaal duurzaam is en lang meegaat, zodat er geen onnodig afval geproduceerd wordt.
 • Hergebruik verzend- en verpakkingsmateriaal.
 • Als u voor een lange vergadering weg bent, sluit uw computer af. Als u de computer liever niet uitzet, kan je in elk geval het beeldscherm uitschakelen.
 • Probeer waterverbruik zoveel mogelijk te beperken. Kies voor een kleine spoelbeurt en laat de kraan niet nutteloos openstaan tijdens het handenwassen.
 • Gebruik energiezuinige LED verlichting en vergeet bij het verlaten van uw kantoor de lichten zeker niet uit te schakelen.
Heb jij al een login?

Je bent nog maar één stap verwijdert van duurzamer en voordelig inkopen!

Blijf op de hoogte

Noviteiten, marktontwikkelingen, actuele aanbiedingen, tips en nog veel meer...
Volg ons:

Ontdek hoe wij kunnen helpen
 • We besparen tijd met toegewijd accountbeheer
 • Wij nemen de stress weg bij het beheren van voorraden
 • We maken pakketten en oplossingen op maat
 • Wij bieden oplossingen voor alle industrieën