Waar moet die lege printcartridge heen?

Bestel onze verzameldozen. Stop uw lege cartridges erin en klaar. Doos vol? Neem contact op en de recyclebox wordt gratis afgehaald en milieuvriendelijk verwerkt

Let op | oxeurope.nl

Inzamelprogramma lege print cartridges stopt per 30 juni

Onze partner voor het Cartridge Recycle Programma heeft aangegeven, binnen Europa, de activiteiten voor het inzamelen van lege print cartridges te beëndigen per 30 juni 2022.  

OX Europe werkt momenteel hard aan een oplossing voor de toekomstige inzameling van leeggoed. Ons excuus voor het ongemak.

Cartridge Recyle Programma | oxeurope.nl

Afmeting recyclebox: 80x60x40cm / 160l.

Gratis milieuvriendelijke verwerkingsservice voor lege print cartridges

Net de toner of inktcartridge in uw printer vervangen en u vraagt zich af: Waar moet ik met de lege cartridge heen?
OX Europe heeft voor u een passende oplossing!
 

Spaar het milieu

Lege toner- en inktcartridges behoren tot het chemisch afval. Gooi ze niet in de vuilcontainer, maar laat ze gratis ophalen door OX. Zo levert u een belangrijke bijdrage aan een schoner milieu voor onze toekomstige generaties. 
Onze partners die het leeggoed verwerken, voldoen aan de strenge milieu eisen de de huidige samenleving eist.
 

De recycle box

In samenwerking met onze partners stellen wij u, centraal of decentraal, gratis inzamelboxen ter beschikking. Verzamel uw toner en inkt cartridges en drum units zonder voorsortering in de recycle box. Verzamel uw lege print cartridges indien mogelijk altijd in de verpakking van de nieuw geleverde cartridge, of wikkel ze op zijn minst in een folie. Zo voorkomt u blootstelling aan stof en de cartridges zijn tijdens transport voor beschadigingen goed beschermd. Lees de voorwaarden onder aan deze pagina om eventuele extra kosten te voorkomen.

Eenvoud met voordelen

Plaats de recyclebox op een centrale plaats in uw bedrijf. Zo kan eenieder makkelijk een bijdrage leveren aan een schonere leefomgeving. Vul de recyclebox met de lege cartridge, het liefst incl. de originele verpakking , indien u deze nog bezit. U verspilt geen tijd met het in vullen of behouden van een lijst. Vul het online recycleformulier in en ...

OX regelt het voor U!.

De bestelde inzamelboxen worden normaliter binnen 5 werkdagen geleverd.

Hoe bestel ik een gratis recyclebox?

Heeft u nog lege printer cartridges uit uw laser- of inkjetprinter liggen? Ga gooi ze niet in de afvalbak maar lever direct een bijdrage aan een schoner milieu door gebruik te maken van het OX Europe recycling programma.

Het inleveren gaat zeer eenvoudig door het online contactformulier in te vullen. De vervoersdienst haalt binnen enkele werkdagen de volle recyclebox gratis bij u op en worden het afval milieuvriendelijk.

Wilt u ook een bijdrage leveren aan een schoner milieu?
Met onderstand formulier kunt u onze gratis inzamelboxen bestellen of gevulde inzamelboxen gratis laten afhalen. Gelieve het veld Opmerking te gebruiken om precies aan te geven waar, in uw organisatie, wij de gevulde inzamelboxen kunnen ophalen of waar de ophaaldienst zich kan melden.

 • Klik op de buttton "Recyclebox bestellen" om uw aanvraag in te dienen via ons contactformulier.
 • Voer uw contactgegevens in.
 • Selecteer in het vak "Onderwerp"  Recyclebox bestellen of Recyclebox afhalen
 • In het vakje "Bericht" kunt u aangeven hoeveel dozen u wenst te ontvangen of hoeveel dozen er dienen te worden afgehaald.
 • Vergeet niet het afleveradres te vermelden.
 • Klik daarna op "Bericht versturen" en ... OX regelt het voor U!.

Bekijk hieronder de voorwaarden voor gratis recycling om eventuele extra kosten te voorkomen.

Voor het ophalen van van gevulde recycleboxen kunnen extra kosten ontstaan. Lees om verrassingen te voorkomen de onderstaande voorwaarden goed door!

 • Uitsluitend lege toner en inkt cartridges en / of drum units mogen in de recyclebox worden geretourneerd. Bij niet naleving kunnen er extra kosten ontstaan.
 • Verzamel lege toner en inkt cartridges en / of drum units altijd in de verpakking van de nieuw geïnstalleerde cartridge of wikkel ze minimaal in een plastic folie.
 • Laat uitsluitend geheel gevulde inzamelboxen ophalen. Bij niet naleving kunnen er extra kosten ontstaan.
 • Het gewicht van een gevulde inzamelbox dient lager te zijn dan 20 kg. Is het gewicht van een gevulde box hoger dan 20 kg dan worden er extra kosten (afhankelijk van het gewicht van de inzamelbox) in rekening gebracht.
 • Bij eigen inzamelboxen mag de omtrek (=lengte + 2x breedte + 2x hoogte) van het pakket niet groter zijn dan 3 meter.
  Extra kosten die ontstaan doordat het pakket een groter omtrek heeft dan 3 meter worden aan u in rekening gebracht. Dit kunt u voorkomen door een inzamelbox te gebruiken die OX Europe beschikbaar stelt.
 • Er kan geen uitwisseling plaatsvinden bij de levering van een nieuwe inzamelbox. Dit betekent dat de levering en het afhalen van een gevulde box altijd onafhankelijk van elkaar worden afgehandeld.

 

Kosten voor het recyclen van afval

Artikel / item Eenheid Kosten
Reeds recyclede cartridges kg € 1,20
Niet recyclebare Color printcartridges kg € 1,20
Volle printcartridges onverzegeld kg € 1,20
Overig printerverbruiksmateriaal 1 kg € 2,00
Waste toner boxen (vol) kg € 2,00
Defecte inktcartridges kg € 2,00
Niet recyclebare inkten kg € 0,50
Gevulde inktcartridges voor afvalverwerking kg € 2,00
Electronisch afval kg € 1,95
Verwijderingsbijdrage batterij(en) box € 1,00
Niet recyclebare monochrome printcartridges kg € 1,20
Overig afval kg € 2,90
Defecte cartridges kg € 2,00

 

1. B.v. Developer units / fuserkits, printerlinten, tonerflessen en -tanks, transferkits, ozonfilters, waxsticks, reinigingskits.

 

Voorkom extra kosten!

 • Gebruik uitsluitend recycleboxen die OX Europe beschikbaar stelt.
 • Vul de recycleboxen uitsluitend met producten die op de recycle box vermeld staan:

Werk jij al mee aan een schonere leefomgeving voor nu en toekomstige generaties?